ارتباط مغز غذا

بیش از ۴۰ سال است که در حال مطالعه ارتباط بسیار پیچیده بین غذا و عملکرد مغز هستم. بسیاری از کارشناسان ارتباط بین غذاهای بسیار فرآوری شده و اختلالات مغزی مختلف را تشخیص داده اند. دیدگاه آنها چیزی شبیه به این است: شما بیش از حد غذاهای بسیار فرآوری شده می خورید و در برخی مواقع مقاوم به انسولین و پیش دیابت می شوید، وضعیتی که اکنون بیش از ۵۰ درصد از جمعیت ما را تحت تاثیر قرار می دهد. بسیاری نیز چاق می شوند یا به دیابت نوع دوم مبتلا می شوند. ما می دانیم که قرار گرفتن در معرض این بیماری های پیش التهابی برای سال ها تأثیر نامطلوب قابل پیش بینی بر عملکرد مغز خواهد داشت که منجر به افزایش بروز زوال عقل، افسردگی، ADHD، اختلالات اضطرابی، دوقطبی II و سایر اختلالات رایج مغزی می شود. کتاب عالی دیوید پرلموتر “مغز دانه” این مفهوم را به خوبی منعکس می کند. موافقم که این احتمالاً درست است، اما من دیدگاه متفاوتی در مورد تأثیر غذای بد بر عملکرد مغز دارم. به نظر من، وقتی رژیم غذایی با غذاهای بسیار فرآوری شده می خورید، مغز اولین عضوی است که به جای آخرین عضوی که تحت تأثیر نامطلوب قرار می گیرد.

اتصال نقاط رژیم غذایی

من این را طی سال‌ها با اندازه‌گیری ترکیب بدن بیش از ۱۰۰۰۰ بیمار در مراقبت‌های اولیه‌ام آموختم. به دلیل علاقه ام به علوم اعصاب، به علائم اختلال عملکرد مغز آنها نیز توجه می کردم. در طول مسیر چند چیز یاد گرفتم:

۱. هنگامی که یک فرد سالم غذای بدی مانند خوردن پیتزا و نوشابه شیرین می خورد، احتمالاً برای مدتی احساس خفگی می کند و سپس به حالت عادی باز می گردد. این ممکن است برای هر کسی اتفاق بیفتد و نشان دهنده بیماری نیست.

۲. اگر فردی برای سال‌ها رژیم غذایی با مواد غذایی بسیار فرآوری شده مصرف کند، در برخی مواقع علائم اختلال عملکرد مغز در او ایجاد می‌شود که ۲۴ ساعته و ۷ روز هفته باقی می‌ماند. ما ۲۲ مورد از این علائم را شناسایی کرده‌ایم که در طول زمان به کندی ایجاد می‌شوند.

۳. این با تعریف بیماری که ما اکنون آن را سندرم مغزی برگشت پذیر مرتبط با کربوهیدرات یا سندرم CARB می نامیم مطابقت دارد..

۴. از آنجایی که علائم سندرم CARB با بسیاری از اختلالات پزشکی و روانپزشکی سنتی همپوشانی دارد و از آنجایی که اکثر پزشکان از مفهوم سندرم CARB بی اطلاع هستند، در نهایت لیست بلندی از اختلالات را به این بیماران برچسب می زنند، وضعیتی که من آن را “لابلیت” می نامم. بیماران مبتلا به افسردگی اساسی، دوقطبی II، ADHD، IBS، اختلالات اضطرابی، OCD، PTSD و سایر شرایط تشخیص داده می شوند. به آنها چندین دارو داده می شود که در نهایت آنها را بدتر می کند زیرا آنها واقعاً فقط یک بیماری سندرم CARB دارند.

۵. بر خلاف بسیاری از اختلالات روانپزشکی، سندرم CARB قابل پیشگیری، قابل درمان و برگشت پذیر است و با تغییر رژیم غذایی شروع می شود. یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات، پروتئین متوسط، چربی بالا (چربی های سالم) بهترین راه است. کربوهیدرات های خود را از میوه ها و سبزیجات به جای غلات دریافت کنید. من طرفدار رژیم غذایی سبک پالئو یا کتوژنیک با مقداری روزه داری متناوب هستم. لورن کوردین و راب ولف وب‌سایت‌های خوبی دارند که این نوع رژیم را تشریح می‌کنند. کتاب جیمی مور با نام «کلریتی کتو» نقطه شروع خوبی برای یک رژیم غذایی پرچرب سالم است. دکتر مرکولا نکات بسیار خوبی در مورد تغذیه سالم دارد و همچنین حاوی نکات دیگری برای داشتن یک زندگی سالم است.

۶. علامت اصلی سندرم CARB است مداوم هوس خوردن غذاهای شیرین و نشاسته ای. این هوس ها آنقدر زیاد است که اکثر بیماران به سادگی نمی توانند از یک رژیم غذایی سالم پیروی کنند. دریافته‌ام که کلید درمان موفقیت‌آمیز سرکوب این هوس‌ها با ترکیبی از داروها با دوز پایین در مواقع ضروری و مکمل‌های هدفمند تقریباً برای همه است. اسید آمینه L-گلوتامین می تواند به سرکوب این هوس کمک کند و شما واقعا نمی توانید در مصرف این اسید آمینه بیش از حد مصرف کنید. من همچنین مصرف یک مکمل پیش ساز حاوی L-tyrosine و ۵-htp را به نسبت ۱۰-۱ به شدت توصیه می کنم.

۷. وقتی صحبت از مدیریت بیماران می شود، به علائم اختلال عملکرد مغز، به ویژه هوس ها توجه کنید. هر چیزی که میل به غذاهای شیرین و نشاسته ای را کاهش دهد خوب است و هر چیزی که هوس را بدتر کند نشان می دهد که شما کار اشتباهی انجام می دهید. این یک راه خوب برای تعیین اینکه آیا یک دارو یا تغییرات رژیم غذایی برای شما مؤثر است یا خیر است.

حکمتی که با زندگی با یک بیماری حاصل می شود

در طول سال‌ها متوجه شده‌ام که بیماران مبتلا به سندرم CARB، هنگامی که نوبت به درک یک اختلال مغزی نسبتاً پیچیده می‌شود، فوراً آن را دریافت می‌کنند، زیرا آنها آن را تجربه کرده‌اند. وقتی ۲۲ علامت سندرم CARB را پشت سر می گذارم، اغلب فکر می کنند که می توانم ذهن آنها را بخوانم.هیچ ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی احتمالاً تا به حال بیشتر این سؤالات را از آنها نپرسیده است. در واقع، من مفهوم سندرم CARB را با گوش دادن و مشاهده دقیق بیمارانم طی چندین دهه توسعه دادم.

پزشکان در تاریکی در مورد تغذیه

آموزش ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی داستان دیگری است. اکثر پزشکان در دانشکده پزشکی آموزش تغذیه ای کم یا اصلاً دریافت نمی کنند، بنابراین توصیه های تغذیه ای را به متخصصان تغذیه واگذار می کنند. در تجربه من اغلب توصیه های آنها ده ها سال منسوخ شده است. من یک دوست روانپزشک اینجا در یونان دارم که علاقه زیادی به این موضوع نشان داده است و سعی می کنم او را آموزش دهم. او متوجه شده است که بسیاری از بیمارانش برخی از ۲۲ علامت سندرم CARB را دارند، اما او هرگز این را با رژیم غذایی مرتبط نکرد. متوجه شدم که در بیمارستانی که او در آن کار می کند، آنها به بیماران خود رژیم غذایی واقعا وحشتناکی می دهند که به دور از رژیم غذایی مدیترانه ای است. حاوی حدود ۸۵ درصد کربوهیدرات های گلیسمی بالا، ۱۰ درصد پروتئین با کیفیت پایین و ۵ درصد چربی های بد است. سعی کرده‌ام او را متقاعد کنم که این رژیم بسیاری از درمان‌هایی را که به بیمارانش می‌دهد لغو می‌کند. او امروز به من گفت که وقتی در بیمارستان می ماند و غذای بیمارستان را می خورد تا چند ساعت احساس وحشتناکی می کند. به او گفتم که این طبیعی است و سندرم CARB نیست. اگر او این غذا را هر روز بخورد و علائم ۲۴ ساعته ادامه داشته باشد، وارد دنیای زشت سندرم CARB خواهد شد.

چالش آموزش تحصیلکردگان

او همچنین دارای یک موقعیت تحقیقاتی در یکی از دانشگاه های برتر یونان است. به نظر من کمی عجیب است که یک پزشک ساده روستایی بتواند یک پزشک برجسته را در زمینه روانپزشکی آموزش دهد، اما دانشمندان واقعی نظریه های جدید را از منابع مختلف ارزیابی خواهند کرد. به یاد داشته باشید که همه کارشناسان امروزی به سادگی اشتباه می کنند. چگونه من می دانم؟ چند دهه به جلو بپرید و به گذشته نگاه کنید و متوجه منظور من خواهید شد. علم تکاملی است بنابراین همیشه در حال تغییر است. وقتی در حاشیه متخصصان کنونی زندگی می کنید، یا یک آدم معرکه هستید (امروز اشتباه می کنید و فردا اشتباه می کنید) یا یک متخصص آینده که این توانایی را دارد که ببیند علم قبل از دیگران به کجا می رود. من سعی می کنم یک متخصص آینده باشم و از قضاوت زمان پدر نمی ترسم.

حکمت تشخیص خود سندرم CARB

کلید درمان موفقیت آمیز ابتدا تشخیص سندرم CARB است. از آنجایی که این یک مفهوم جدید است، اکثر پزشکان از این مفهوم بی اطلاع هستند، بنابراین من سعی می کنم به مردم یاد بدهم که خود تشخیص دهند. من معتقدم که این یک رویکرد منطقی و اخلاقی است زیرا تمام درمان هایی که توصیه می کنم بسیار کم خطر هستند. اگر ثابت شود که این مفهوم در زمان پدر اشتباه است، تقریباً هیچ کس آسیب نخواهد دید. خوردن یک رژیم غذایی سالم و کامل مطمئناً به کسی آسیب نمی رساند. ممکن است دهه ها طول بکشد تا جوامع پزشکی و علمی این مفهوم را بپذیرند. اگر سندرم کربوهیدرات دارید، اکیداً به شما پیشنهاد می‌کنم که برای انجام کاری در مورد آن چندین دهه منتظر نمانید. ماموریت من کمک به شما در انجام این کار چالش برانگیز است.

رژیم آنلاین دکتر روشن ضمیر https://rdiet.ir/ رژیم کتوژنیک دکتر روشن ضمیر