رژیم کم کربوهیدرات – باید یا نباید؟

جای تعجب نیست که بعد از همه مطالعات متناقض و تفسیرهای گیج کننده اطلاعات، وقتی صحبت از ارزش و اعتبار رژیم های کم کربوهیدرات به میان می آید، سردرگمی حاکم می شود. به نظر می رسد بحث ها در همه جا مطرح می شود!

فرقی نمی کند اتکینز، ساوت بیچ یا سایر برنامه های کم کربوهیدرات باشد، تقریباً ۳۰ میلیون آمریکایی در رژیم غذایی کم کربوهیدرات هستند.

حامیان معتقدند که مقدار زیادی کربوهیدرات در رژیم غذایی ما منجر به افزایش مشکلات مربوط به چاقی، دیابت و سایر شرایط سلامتی شده است. از سوی دیگر، برخی چاقی و مشکلات مربوط به سلامتی را به خوردن بیش از حد کالری و عدم فعالیت بدنی نسبت می دهند. آنها همچنین ابراز نگرانی می کنند که بدون غلات، میوه ها و سبزیجات در رژیم های غذایی کم کربوهیدرات ممکن است منجر به کمبود برخی از مواد مغذی کلیدی از جمله ویتامین C، فیبر، اسید فولیک و بسیاری از مواد معدنی شود.

قبلاً مشخص شده است که هر رژیم غذایی، چه با کربوهیدرات زیاد و چه کم، می تواند کاهش وزن معنی داری را در مراحل اولیه رژیم ایجاد کند. به خاطر داشته باشید، کلید موفقیت یک رژیم غذایی در کاهش وزن دائمی است.

بیایید ببینیم آیا می‌توانیم برخی از معمای رژیم‌های کم کربوهیدرات را برملا کنیم یا خیر. در زیر فهرستی از برخی از نکات مرتبط برگرفته از مطالعات اخیر و ادبیات علمی آورده شده است.

نکته ۱ – برخی از تفاوت های بین رژیم های کم کربوهیدرات

بسیاری از رژیم های غذایی معروف برای کاهش مصرف کربوهیدرات ایجاد شده اند. کاهش کل کربوهیدرات در رژیم غذایی به این معنی است که پروتئین و چربی به نسبت بیشتری از کل کالری دریافتی را به خود اختصاص می دهند.

رژیم کم کربوهیدرات مانند رژیم اتکینز کربوهیدرات را تا حدی محدود می کند که بدن کتوژنیک می شود (رژیم غذایی پرچرب و کم کربوهیدرات که شامل مقادیر طبیعی پروتئین است). سایر رژیم های کم کربوهیدرات مانند منطقه و زندگی بدون نان کمتر محدود هستند. برخی مانند Sugar Busters فقط اعلام می کنند

برای حذف قندها و غذاهایی که سطح قند خون را بیش از حد افزایش می دهند.

نکته ۲ – آنچه در مورد رژیم های کم کربوهیدرات می دانیم

+نزدیک به همه مطالعات تا به امروز کوچک با اهداف پژوهشی متنوع بوده است.

کربوهیدرات، کالری دریافتی، مدت زمان رژیم غذایی و ویژگی های شرکت کننده طیف گسترده ای دارند. اکثر مطالعات تا به امروز دارای دو چیز مشترک هستند، هیچ یک از مطالعات تحقیقاتی افراد با میانگین سنی بالای ۵۳ سال را در مطالعه نداشتند و هیچ یک از مطالعات کنترل شده بیش از ۹۰ روز طول نکشید.

+ نتایج در بزرگسالان مسن تر و نتایج طولانی مدت کمیاب است. بسیاری از مطالعات رژیم غذایی نمی توانند میزان ورزش و در نتیجه مصرف کالری را پیگیری کنند، در حالی که افراد شرکت کننده در این مطالعه رژیم می گیرند. این به توضیح واریانس بین مطالعات کمک می کند.

+اگر با رژیم کم کربوهیدرات وزن کم کنید، این تابعی از کالری دریافتی و طول رژیم است، نه با کاهش کربوهیدرات.

+ شواهد بسیار کمی در مورد ایمنی طولانی مدت رژیم های کم کربوهیدرات وجود دارد. با وجود اینکه جامعه پزشکی نگرانی هایی دارد، هیچ اثر بد کوتاه مدتی در سطح کلسترول، گلوکز، انسولین و فشار خون در میان افرادی که در این مطالعه روی رژیم های غذایی شرکت کردند، مشاهده نشده است. به دلیل دوره کوتاه مطالعات، ممکن است اثرات نامطلوب ظاهر نشود. کاهش وزن معمولاً منجر به بهبود این سطوح می شود و این ممکن است افزایش ناشی از رژیم غذایی پرچرب را جبران کند. تغییرات کلی وزن برای رژیم های کم کربوهیدرات و سایر انواع رژیم های غذایی مشابه است.

+ بیشتر رژیم های کم کربوهیدرات می توانند باعث کتوز شوند. حالت تهوع، استفراغ، درد شکم و گیجی برخی از عواقب بالقوه آن هستند. هنگامی که برای اولین بار رژیم کم کربوهیدرات را شروع می کنید، ممکن است برخی از خستگی ها و یبوست ها برطرف شوند و این علائم معمولاً به سرعت ناپدید می شوند.

+برخی گزارش می دهند که با رژیم کم کربوهیدرات می توانید کالری بیشتری داشته باشید. به یاد داشته باشید که کالری صرف نظر از آنچه که مصرف می کنید یک کالری است. هنگامی که مطالعه تحت نظارت دقیق قرار نگیرد، تغییرات در بسیاری از عوامل مطالعه باعث تقلب افراد در مطالعه می شود.

سه عامل مهم وجود دارد که می خواهم مجدداً تأکید کنم:

۱.- میزان موفقیت کلی برای رژیم های کم کربوهیدرات و سایر انواع رژیم های غذایی مشابه است.

۲- اطلاعات کمی در مورد اثربخشی و ایمنی طولانی مدت رژیم های کم کربوهیدرات با وجود محبوبیت زیاد آنها وجود دارد.

۳.- افرادی که رژیم می گیرند معمولاً با نسخه سخت رژیم کم کربوهیدرات احساس کسالت می کنند و نمی توانند رژیم غذایی کم کربوهیدرات را حفظ کنند.

پس از مشاهده موضوع، نیاز به مطالعه شدیدتر و کنترل شده به صورت طولانی مدت است. کتوز تولید شده حالت متابولیکی غیرطبیعی و استرس زا است. نتایج ممکن است مشکلات بیشتری نسبت به حل آن ایجاد کند.

با انتخاب یک رژیم غذایی مطمئن، در طول عمر از تغذیه مناسب و نه کاهش وزن سریع سود خواهید برد.

یک قانون سرانگشتی عالی این است که به رژیم غذایی طولانی مدت نگاه کنید و ببینید آیا می توانید بعد از چند هفته همچنان در آن رژیم باشید. با این حال، پیروی از یک رژیم غذایی حاوی چربی، کربوهیدرات، پروتئین و سایر مواد مغذی در حد اعتدال ممکن است بهترین راه باشد و کمی ورزش بیشتر نیز ضرری نخواهد داشت.

رژیم آنلاین دکتر روشن ضمیر https://rdiet.ir/ رژیم کتوژنیک دکتر روشن ضمیر