مکمل MCT – ادعاها، افسانه ها و حقیقت

تری گلیسیریدهای زنجیره متوسط ​​با تری گلیسیریدهای زنجیره بلند که ما بیشتر مصرف می کنیم بسیار متفاوت است. آنها به طور طبیعی در نارگیل ها وجود دارند و روغن MCT (معمولاً روغن نارگیل از طریق سانتریفیوژ گذاشته می شود) یک مکمل نسبتاً مقرون به صرفه است.

ادعاها:

– به کاهش چربی کمک می کند

-جلوگیری از افزایش چربی

– رشد عضلات را تحریک می کند

-از تصلب شرایین جلوگیری می کند

(سخت شدن رگ ها به دلیل تجمع چربی و کلسترول اضافی)

-عملکرد ایمنی را بهبود می بخشد

-عملکرد شناختی را بهبود می بخشد

آنچه علم به ما می گوید:

به عنوان یک کمک کننده برای کاهش چربی:

فکر ۱:

MCTها نسبت به تری گلیسیریدهای زنجیره بلند (۸.۳ کالری در هر گرم در مقابل ۹ کالری) از نظر کالری کمتر هستند، بنابراین جایگزینی LCTها در رژیم غذایی استاندارد غربی با MCTها منجر به کمبود بیشتر و در نتیجه کاهش بیشتر چربی می شود.

فرض کنید نیمی از چربی دریافتی خود را با MCTهای صرفاً جایگزین کرده اید، و فرض کنید روزانه ۱۰۰ گرم (شکل گرد) چربی مصرف می کنید. در اصل کالری دریافتی روزانه شما از چربی ۹۰۰ کالری بود. اگر به جایگزینی آن چربی ها با MCT کمک کردید، کالری دریافتی جدید شما از چربی ۸۶۵ کالری خواهد بود.

جرأت می‌کنم بگویم این غیرعملی و از نظر آماری بی‌اهمیت است. این ادعا باطل است.

فکر ۲:

MCT ها مصرف انرژی (نرخ متابولیک) را افزایش می دهند.

مطالعات زیادی در مورد این موضوع انجام شده است که همه آنها به یک نتیجه اشاره دارند. در حالی که از نظر فنی MCT ها مصرف انرژی را افزایش می دهند، تأثیر آن بسیار ناچیز است. هنگامی که نوبت به اندازه گیری تغییرات در ترکیب بدن ناشی از این می شود، نتایج از نظر آماری ناچیز هستند.

در حالی که این از نظر فنی درست است، توانایی آن برای افزایش مصرف انرژی به اندازه کافی برای ایجاد کسری کالری بیشتر ناچیز است.

فکر ۳:

MCT ها بسیار سیر کننده هستند، بنابراین به عنوان یک سرکوب کننده اشتها به خوبی عمل می کنند.

تئوری این است که ورود MCTها به رژیم غذایی ما دشوار است، بنابراین وقتی آنها را به وفور داریم مغزمان به ما می گوید که سیر شده ایم. مغز از گلوکز به عنوان منبع انرژی اولیه استفاده می کند و وقتی قند خون کاهش می یابد مغز ما خسته می شود و به ما می گوید که به سوخت بیشتری نیاز داریم. با این حال، مغز ما همچنین می تواند از اجسام کتون به عنوان انرژی استفاده کند و این منبع انرژی بسیار بیشتر از گلوکز دوام می آورد. MCT ها به سرعت و به راحتی به اجسام کتون تبدیل می شوند. بنابراین، این بدان معناست که مغز ما برای مدت زمان طولانی‌تری پس از تغذیه با MCT نسبت به وعده‌های غذایی با کربوهیدرات بالاتر سوخت دارد.

این ادعا صحیح است. به طور حکایتی، می توانم بگویم که وقتی روغن نارگیل را در قهوه ام می ریزم، تا بعد از روز کاری (معمولاً ۱۲-۱۰ ساعت بعد از صبحانه) تمایلی به خوردن ناهار ندارم. وقتی روغن نارگیل را حذف می کنم، ناهار را استراحت می کنم زیرا ۵ تا ۶ ساعت بعد از صبحانه احساس گرسنگی می کنم.

به عنوان یک مهارکننده افزایش چربی

فکر:

MCT ها به سرعت و کارآمد جذب می شوند و این افزایش گردش متابولیک باعث می شود کالری MCT ها به عنوان چربی ذخیره نشود.

این ادعا به اندازه این ادعا که افزایش انسولین منجر به افزایش چربی می شود، بی اعتبار است. افزایش چربی تابعی از مازاد کالری است. MCT ها به عنوان بافت چربی (چربی) در صورت وجود مازاد ذخیره می شوند.

به عنوان یک مکمل عضله سازی

فکر: از آنجایی که MCT ها به راحتی به کتون تبدیل می شوند، بدن شما از پروتئین صرفه جویی می کند تا به جای انرژی صرفاً برای سنتز پروتئین (افزایش عضله) استفاده شود.

نر طبیعی می تواند حدود ۵-۸ گرم پروتئین در روز سنتز کند. تمرین‌کنندگان قدرت آگاه حدود ۱ گرم پروتئین به ازای هر پوند از وزن بدن خود مصرف می‌کنند. مقدار زیادی پروتئین اضافی وجود دارد که می توان پس از انجام حداکثر سنتز پروتئین به عنوان انرژی استفاده کرد.

همچنین، مگر اینکه شما در کسری مضحک هستید، “صرفه جویی” پروتئین چیزی نیست که باید نگران آن بود.

این ادعا باطل است.

به عنوان یک پیشگیری کننده از تصلب شرایین

فکر:

تصلب شرایین زمانی اتفاق می‌افتد که چربی و کلسترول در رگ‌ها انباشته شده و باعث سفت شدن آن‌ها شود. MCT ها به طور موثرتری نسبت به LCT ها به انرژی تبدیل می شوند، بنابراین منجر به کاهش لکه های گرفتگی عروق می شوند.

اگر فردی از رژیم غذایی با چربی کافی استفاده می کند که منجر به تصلب شرایین شود، ۵۰ درصد چربی دریافتی خود را جایگزین MCT می کند، شانس تجمع در شریان ها به شدت کاهش می یابد.

این ادعا برای کسانی که رژیم های غذایی بسیار پرچرب دارند معتبر است.

به عنوان یک مکمل تقویت کننده سیستم ایمنی بدن

فکر:

مکانیسم بیولوژیکی پشت این امر شناخته شده نیست (تا جایی که من می دانم).

مطالعات روی موش‌ها نشان داده است که موش‌هایی که سرم MCT تزریق می‌کنند در برابر بیماری‌های خودایمنی انعطاف‌پذیرتر هستند.

شواهد کافی برای حمایت از این ادعا وجود ندارد.

به عنوان یک مکمل تقویت کننده شناختی

فکر:

کتون ها یک مسیر انرژی بسیار کارآمد برای مغز هستند و MCT ها به راحتی به اجسام کتون تبدیل می شوند. بنابراین مغز بهتر عمل می کند.

این ادعای جالبی است، زیرا برخی از مطالعات نشان می‌دهند که MCTs به کاهش علائم بیماری‌های روانی مانند آلزایمر کمک می‌کند.

شواهد کافی وجود ندارد که بتوانم در هر صورت موضع گیری کنم، با این حال آلزایمر و سایر بیماری های روانی مرتبط با سن با مشکلات متابولیک مانند دیابت مرتبط هستند. این منطقی است، زیرا اگر قند خون کاهش یابد، مسیر انرژی اولیه مغز محدود می شود. مطالعات نشان داده است که افراد صرعی به رژیم‌های کتوژنیک (کم کربوهیدرات) واکنش بسیار خوبی نشان می‌دهند، زیرا این امر مسیر انرژی اولیه مغز را از گلوکز به کتون تغییر می‌دهد. از نظر تئوری، از آنجایی که MCT ها غلظت کتون خون را افزایش می دهند، می تواند اثر مشابهی داشته باشد.

نتیجه‌گیری: برای افراد عادی، مکمل‌های MCT ممکن است برای سرکوب اشتها و عملکرد شناختی مفید باشد. و در قهوه طعم خوبی دارد! من روغن نارگیل یا روغن MCT را به هر کسی که مشکلی در حفظ کمبود کالری دارد یا به کسانی که نیاز به مدت طولانی بدون غذا دارند توصیه می کنم.

رژیم آنلاین دکتر روشن ضمیر https://rdiet.ir/ رژیم کتوژنیک دکتر روشن ضمیر