نودل شیراتاکی – آیا آنها یک غذای فوق العاده هستند؟

اگر در حال تلاش برای کاهش وزن هستید، شاید تا به حال نام رشته فرنگی شیراتکی را شنیده باشید. این رشته فرنگی بیش از ۲۰۰۰ سال پیش توسط ژاپنی ها اختراع شد.

رشته فرنگی شیراتاکی از آرد آسیاب شده از ریشه پیازی (یا بنه) گیاه کونیاک تهیه می شود. این آرد به آرد کنجاک معروف است و مانند آرد سنتی کربوهیدراتی نیست. این ۱۰۰٪ فیبر محلول است که با نسبت ۳٪ به ۹۷٪ آب ترکیب می شود تا یک ژل جامد ایجاد شود. وقتی به صورت بلوک باقی بماند این ژل به نام konnyaku نامیده می شود. هنگامی که به صورت رشته فرنگی در می آید به آن شیراتاکی می گویند که به معنی “آبشار سفید” است. کونیاکوی سنتی با افزودن جلبک دریایی به مخلوط، رنگ خاکستری دارد.

Konnyaku و Shirataki به طور موثر بدون کالری هستند زیرا بدن انسان قادر به تبدیل فیبر به انرژی نیست. حتی اگر آرد کنجاک یک کربوهیدرات سنتی باشد، یک وعده ۱۰۰ گرمی شیراتکی بر اساس سه گرم فیبر موجود در آن و این واقعیت که یک گرم کربوهیدرات حاوی ۴ کالری است، تنها ۱۲ کالری دارد.

بیشتر فواید شیراتکی برای سلامتی از محتوای فیبر آن ناشی می شود. انجمن رژیم غذایی آمریکا ۲۰ تا ۳۵ گرم فیبر در روز را توصیه می کند. یک آمریکایی به طور متوسط ​​فقط حدود ۱۵ گرم فیبر در روز مصرف می کند.

فواید شیراتکی برای سلامتی

یک وعده نودل شیراتکی در روز؛

  • با تثبیت سطح قند خون به جلوگیری از افزایش سطح قند خون کمک می کند.
  • فاقد گلوتن هستند.
  • فاقد کربوهیدرات هستند و برای رژیم های کم کربوهیدرات مانند اتکینز ایده آل هستند.
  • سطح کلسترول را حدود ۱۰٪ و LDL (کلسترول بد) را تا ۷.۲٪ کاهش می دهد.
  • تری گلیسیرید را تا ۲۳ درصد کاهش می دهد.
  • فشار خون سیستولیک را ۲.۵ درصد کاهش می دهد.
  • سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
  • التهاب را کاهش می دهد و به جلوگیری از تشکیل پولیپ در روده بزرگ کمک می کند.
  • به جذب ویتامین و مواد معدنی کمک می کند.
  • باکتری های سالم را در روده بزرگ افزایش می دهد.
  • به پیشگیری از سرطان روده بزرگ کمک می کند.
  • به طور موثر حاوی کالری صفر است که برای کاهش وزن ایده آل است. این مقدار را با میانگین ۲۱۰ کالری در هر فنجان پاستا یا رشته فرنگی سنتی مقایسه کنید.
  • فیبر به عنوان یک سرکوب کننده اشتها عمل می کند و هضم را کند می کند و شما را برای مدت طولانی سیر نگه می دارد.

معایب شیراتکی

  • فاقد مواد مغذی غیر از فیبر است
  • شیراتکی بیش از حد ممکن است منجر به اسهال شود.
  • برخی از افراد ممکن است بوی شیراتکی را ناخوشایند بدانند. (برای از بین بردن بو، به سادگی شیراتاکی را بشویید).
  • شیراتکی بافتی ژلاتینی شبیه رشته برنجی دارد و برخی از مردم این بافت را دوست ندارند، به خصوص اگر امیدوارند جایگزین ماکارونی سنتی شوند.
  • نودل شیراتاکی طعم کمی دارد، بنابراین باید با غذاهای خوش طعم دیگر ترکیب شود.
  • ناکافی بودن سایر غذاها همزمان با شیراتکی باعث سوءتغذیه می شود.

هشدار: در دهه ۱۹۶۰، شایعه شده است که یک نویسنده ژاپنی به نام سوئیچی اوهیاکه پس از خوردن چیزی جز کونیاکو و شیراتاکی در تلاش برای کاهش وزن، بر اثر سوء تغذیه جان خود را از دست داده است.

نودل شیراتکی نیز یک غذای فوق العاده است. جواب یک نه جانانه بود!’ اصطلاح سوپر فود به غذاهایی اطلاق می شود که بسیار مغذی هستند. واضح است که این در مورد رشته فرنگی شیراتاکی صدق نمی کند زیرا تنها ماده مغذی آن فیبر است.

با این حال، هنگامی که همراه با یک رژیم غذایی سالم و متعادل استفاده می شود، برای هر کسی که می خواهد وزن کم کند و از مزایای سلامتی آنها استفاده کند، ایده آل است. بنابراین ارزش آن را دارند که به طور منظم بخشی از رژیم غذایی خود را داشته باشید.

رژیم آنلاین دکتر روشن ضمیر https://rdiet.ir/ رژیم کتوژنیک دکتر روشن ضمیر