علت و راه حل رفع تلخ شدن خورشت فسنجان با روش های جدید


دلایل تلخ شدن خورشت فسنجان

وجود پوست گردو در خورشت
استفاده از گردوی پوست سیاه
استفاده از گردوی تازه
آسیاب کردن گردو با چوب وسط آن
استفاده از رب انار نامرغوب
تفت دادن زیاد رب انار و سوزاندن آن
تفت دادن زیاد گردو
تفت دادن زیاد ادویه ها
عدم تعادل در نسبت مواد اولیه خورشت
استفاده از ادویه های نامرغوب
سرخ کردن بیش از حد پیاز

اگر خورشت فسنجان تلخ شد، چه کار کنیم؟

تلخ شدن فسنجان می‌تواند به دلایل زیادی مثل استفاده از مواد اولیه نامرغوب یا تفت دادن بیش از اندازه موادی مثل گردو، پیاز، ادویه‌ها و.. باشد. در صورت تلخ شدن خورشت فسنجان ، اضافه کردن چاشنی‌هایی مثل زعفران دم‌کرده، رب، نمک و جوش شیرین کارساز هستند. همچنین می‌توانید مقداری سیب زمینی شیرین یا موادی مثل هویج یا سیب داخل خورشت بریزید و در اواخر پخت، آن‌ها را از خورشت خارج کنید.

خورشت فسنجان

گردو، اصلی‌ترین ماده خورشت فسنجان است و مرغوبیت آن تأثیر زیادی در مزه این خورشت دارد. با این حال، استفاده از گردوی نامرغوب، تنها دلیل تلخ شدن خورش فسنجان نیست و این موضوع می‌تواند دلایل دیگری هم داشته باشد که در ادامه به همه آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

وجود پوست گردو در خورشت

گردو را خوب پاک کرده و پوست آن را با دقت جدا کنید. حتی باقی ماندن تکه‌ای از پوست گردو هم تأثیر بدی روی مزه این خورشت دارد و به‌راحتی آن را تلخ می‌کند.

استفاده از گردوی تازه

در طرز تهیه فسنجان ، از گردوی سالم، کاملا رسیده و خشک استفاده کنید. به یاد داشته باشید که استفاده از گردویی که هنوز پوست سبز خود را از دست نداده و مرطوب است برای درست کردن فسنجان مناسب نیست.

آسیاب کردن گردو با چوب وسط آن

هنگام آسیاب کردن مغر گردو، حتما چوب‌های وسط مغز را جدا کنید. ماندن این چوب‌ها لابه‌لای گردو، مزه ناخوشایندی به خورشت می‌دهد که از بین بردن آن کار ساده‌ای نیست.

استفاده از رب انار نامرغوب

هنگام خرید رب انار، به طعم، رنگ و غلظت آن توجه کنید. غلظت رب انار باید حالتی خمیری داشته و به آسانی در آب حل نشود. رنگ آن نیز بسته به نوع انار می‌تواند از قرمز روشن تا قرمز مایل به سیاه متفاوت باشد. طعم رب انار بستگی به طعم انار دارد و تأثیر زیادی در طعم نهایی خورشت شما خواهد داشت.

تفت دادن زیاد رب انار و سوزاندن آن

پس از اضافه کردن رب انار به خورشت، آن را به مدت 5 دقیقه با حرارت ملایم تفت داده و پس از آن، آب را اضافه کنید. تفت دادن زیاد رب انار باعث سوختن و تلخ شدن این چاشنی می‌شود.

علت تلخی خورشت فسنجان

تفت دادن زیاد گردو

گردو نسب به حرارت حساس است و خیلی زود می‌سوزد. بنابراین موقع تفت دادن گردو مدام آن را هم بزنید. زمانی که عطر گردو بلند شد و تغییر رنگ داد، بقیه مراحل طرز تهیه فسنجون را پیش ببرید. شوید. به یاد داشته باشید که طولانی کردن تفت دادن گردو، خورشت شما را تلخ می‌کند.

تفت دادن زیاد ادویه ها

تفت دادن بیش از اندازه ادویه‌هایی مثل زردچوبه هم خورشت را تلخ می‌کند. به‌علاوه، راز ماندگاری عطر این ادویه‌ها در تفت دادن مناسب و به اندازه آن‌ها است.

عدم تعادل در نسبت مواد اولیه خورشت

در این مورد، بخصوص نسبت گردوی مورد استفاده، گوشت و رب انار را رعایت کنید.

استفاده از ادویه های نامرغوب

حتما از ادویه‌های تازه و مرغوب استفاده کنید. می‌توانید پیش از استفاده، مقداری از ادویه‌ها؛ بخصوص زردچوبه را بچشید و اگر مناسب نبود، داخل خورشت نریزید.

چرا فسنجان تلخ می شود ؟

سرخ کردن بیش از حد پیاز

در تهیه خورش فسنجان، پیاز را به‌آرامی و در حرارتی ملایم تفت دهید. به یاد داشته باشید که سوختن پیاز، هم عطر غذا را خراب می‌کند و هم طعم نامطلوبی به آن می‌دهد.

روش های گرفتن تلخی خورشت فسنجان

اگر فسنجان شما تلخ شد، نگران نباشید و با‌ توجه‌ به دلیل تلخ شدن خورشت، از راهکارهای زیر کمک بگیرید:

اگر فکر می‌کنید که تلخی خورشت فسنجون به‌خاطر زیاد بودن زردچوبه است، خورشت را با افزودن مقداری آب جوش رقیق کنید. البته در این مورد می‌توانید مقدار مواد اولیه مثل پیاز تفت‌خورده یا رب انار را هم بیشتر کنید.
یکی از بهترین روش‌ها برای گرفتن تلخی فسنجان ، استفاده از مقداری کدو، سیب سرخ یا هویج داخل خورشت است. برای این منظور، یکی از این مواد را انتخاب کرده و به تکه‌های بزرگ برش بزنید. سپس آن‌ها را برای چند دقیقه داخل خورشت بریزید تا با بقیه مواد بجوشند و تلخی خورشت را جذب کنند. در ادامه، این تکه‌ها را از ظرف خورشت خارج کنید.
یک روش دیگر، استفاده از سیب زمینی شیرین است. برای این منظور، یک سیب زمینی شیرین را شسته، پوست گرفته و به تکه‌های درشت برش بزنید.

رفع تلخی فسنجون

سپس آن‌ها را داخل خورشت ریخته و پس از چند جوش خارج کنید.
اگر فکر می‌کنید دلیل تلخی خورشت فسنجان، استفاده از گردوی بی‌کیفیت است، 1 قاشق غذاخوری زعفران را دم‌کرده و داخل خورشت بریزید. پس از آن، دو حبه قند هم به خورشت اضافه کنید تا طعم غذا بهتر شود.
اگر فکر می‌کنید خورشت شما به دلیل پیاز سوخته تلخ شده است، 1 قاشق غذاخوری رب به خورشت اضافه کنید. البته در این مورد، اضافه کردن نمک هم می‌تواند مشکل را تا حدودی برطرف کند؛ اما مراقب شور شدن غذا هم باشید.
رفع تلخ شدن فسنجان با استفاده از جوش شیرین نیز امکان‌پذیر است. برای این کار، یک چهارم قاشق چایخوری جوش شیرین را به خورشت اضافه کنید.
استفاده از لیموعمانی در دستور اصلی خورشت فسنجان متداول نیست. با این حال، ممکن است تلخی خورش فسنجان به دلیل استفاده از این چاشنی باشد. در این صورت، در نظر داشته باشید که باید حتما لیموعمانی‌ها را به‌صورت درسته از چند دقیقه قبل در آب ولرم بخیسانید تا تلخی پوست آن‌ها گرفته شود.
باید بدانید گردوی پوست سفید هیچ تلخی به خورشت نمی‌دهد، اما در صورت استفاده از گردوی پوست سیاه، باید پوست گردو را جدا کنید.

حتماً بخوانید:

برای این منظور، گردوهای درسته را پیش از آسیاب کردن، بدون روغن تفت دهید. سپس، اجازه دهید گردوها سرد شوند. حالا آن‌ها را با دست‌های خود مالش دهید تا پوست سیاه آن‌ها جدا شده و بتوانید گردوها را آسیاب کنید.
در نهایت اینکه، استفاده از مقداری آبلیمو یا آبغوره مرغوب هم می‌تواند تلخی خورشت را کمتر کند.

منبع : اسنپ فود



Source link